Couperosan hoito luonnonkosmetiikan avulla

Ihanaa, talvi on täällä! Upea pakkaskeli, onpas mukava lähteä ulkoilemaan. Tuulessa ja tuiskussa sitä vasta tuntee itsensä todella suomalaiseksi. 

…Tai sitten ei… Kaikille talven pakkaskelit eivät ole niin ihania. Couperosasta kärsiville talvi ei ole se kaikkein miellyttävin vuodenaika. Muutenkin suomalainen iho on yleisesti ottaen melko ohut ja siihen päälle vielä kuluttava ja rasittava ilmasto. Ei ihme että iho huutaa apua. 

Yleisesti ottaen kaikki lämpötilanvaihtelut ärsyttävät couperosa-ihoa. Talvella pakkanen sekä viima, kesällä auringonvalo. Saunaa, kuumia juomia ja tunnekuohujakin pitäisi välttää. 

Ja vielä tässä pitäisi näyttää hehkeältä, miten ihmeessä saada iho näyttämään suht normaalilta eikä lähinnä paloauton kyljeltä? 

Couperosa-ihon oireita voidaan hieman ainakin hillitä laadukkailla ihonhoitotuotteilla. On tärkeää että ihoa saadaan rauhoitettua ja vahvistettua.

Tällöin on oltava kuitenkin tarkkana että kasvovesi ei sisällä alkoholia, ihoa ei kannata kuoria kovin usein ja tällöinkin kuorintavoiteen on hyvä olla hellävarainen ja muutenkin tuotteiden tulee olla mahdollisimman mietoja.

Koska täydellistä parannusta couperosaan ei siis ole näköpiirissä, katse pitääkin kääntää luonnonkosmetiikan pariin. Onneksi luonnonkosmetiikkavalikoimasta löytyy juuri couperosa-iholle soveltuvia vaihtoehtoja, jotka ovat tarpeeksi hellävaraisia mutta silti tehokkaita.

Kunnollisilla luonnonkosmetiikkatuotteilla voit lieventää punoitusta. Couperosa-iholle sopiikin rauhoittavat, suojaavat ja kosteuttavat tuotteet. 

Toki iho on hyvä puhdistaa aina hellävaraisilla tuotteilla, mutta couperosa-ihon hoidossa se on extra tärkeää. Löytämällä oikeanlaisen puhdistusaineen oletkin askeleen lähempänä taivasta. Koska hankaaminen on couperosa-iholle ehdoton no no, älä valitse pois pyyhittävää puhdistusainetta. 

Miten couperosa-ihoa sitten hoidetaan?

Kaiken a ja o on hoitaa ihoa mahdollisimman hellävaraisesti ja jättää hankaavat tuotteet kaupan hyllylle. Iho on hyvä puhdistaa käyttämällä maitomaisia tai öljymäisiä tuotteita käyttäen. On tärkeää olla käyttämättä liian hankaavia tuotteita ja pyyhkeitä. Käytä mielummin vaikkapa vanulappuja tai konjac sientä sekä pehmeitä pyyhkeitä. 

Puhdistus

Flow cosmetics balm to milk kasvojen puhdistusvoide

Flow cosmetics balm to milk kasvojen puhdistusvoide

Halvin hinta: €38,00

Last updated: 2024-03-03 20:36:41

Erittäin hyvä puhdistusaine on kotimaisen Flow-kosmetiikan tuote Balm to Milk. Tässä tuotteessa yhdistyvät öljy- ja maitopuhdistuksen parhaat puolet. Tuote on myös kirkastava, kosteuttava ja syväpuhdistava poistaen kuitenkin tehokkaasti meikin, lian ja epäpuhtaudet.

Nourish London Skin Renew puhdistusvoide

Nourish London Skin Renew puhdistusvoide
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Miellyttävä tuote on myös Nourish London Skin Renew puhdistusvoide

Tämä puhdistusvoide sisältää mm. arganöljyä, jojobaöljyä, purasruohoöljyä sekä Nourishin omaa uniikkia lehtikaaliuutetta. Puhdistusaine tukee ihon omaa rasvatasapainoa ja auttaa taistelussa ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä vastaan. Tuote sopii kaikille ihotyypeille.

Tuotteen koostumus on hoitava ja täyteläinen. Tuote poistaa meikin jäämät sekä ihon epäpuhtaudet jättäen ihon kuitenkin kosteutetuksi.

Nourish London Kale 3D Puhdistusmaito

Nourish London Kale 3D Puhdistusmaito

Halvin hinta: €25,90

Last updated: 2024-03-03 20:36:50

Nourish London Kale 3D Puhdistusmaito on syväpuhdistava jopa hieman spa-henkeä arkeesi tuova puhdistusmaito. Sisältää probiootteja ja on 100 % luonnollinen sekä vegaaninen luksustuote. 

Tuote puhdistaa meikin tehokkaasti suojaten ihoa samalla epäpuhtauksien ja kaikenlaisten stressitekijöiden aiheuttamalta rasitukselta. Tämä puhdistusmaito sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle tai ärtyneelle iholle. 

Kivana lisätatsina tässä on sen väriä muuttava koostumus. Tämä tuote ilmoittaa mihin olet tuotetta levittänyt, niin tiedät että varmasti joka kohtaa tulee puhdistetuksi. Tuote on nimittäin valkoista kun levität sen iholle mutta muuttuu kosketuksesta vihreäksi. Olet kylppärissäsi siis kuin Mask-elokuvan hahmo kasvojasi puhdistaessasi! Mutta ei hätää, väri kyllä huuhtoutuu pois helposti. Et siis joudu kulkemaan koko päivää naama vihreänä.  

Kuorinta

Liian voimakas mekaaninen kuorinta voi pahentaa couperosaa ja ärsyttää herkkää ihoa, joten unohda raekuorinnat ja kokeile sen sijaan happokuorintaa joka kuorii ihon hellävaraisesti.

Happokuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa lempeästi mutta tehokkaasti esimerkiksi hedelmähapoilla, jotka vähentävät epäpuhtauksia, vaalentavat pigmenttiläiskiä ja tekevät ihostasi pehmeämmän. 

Madara Brightening Aha Peel Mask -Hedelmähappokuorinta

Madara Brightening Aha Peel Mask -Hedelmähappokuorinta

Halvin hinta: €9,50

Last updated: 2024-03-03 20:36:55

Madara Brightening Aha Peel Mask -Hedelmähappokuorinta tekee ihostasi säteilevän. Kvittenin hedelmähapot ja C-vitamiini yhdistettynä kosteuttaviin maitohappoihin sekä rauhoittavaan mustaseljaan kuorivat ihosi tehokkaasti ja tehden sen heleämmäksi, säteilevämmäksi ja sileämmäksi. 

Kasvovesi

Puhdistuksen jälkeen on hyvä käyttää mietoa ja kosteutta sitovaa kasvovettä aamuisin sekä iltaisin. Kasvovesi parantaa merkittävästi ihon kuntoa ja esimerkiksi ruusuvesi sopii erinomaisesti punoittavalle ja kuivuuttaan kärsivälle iholle.

Kasvovettä suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle. Kasvojen ollessa vielä hiukan kosteat, levitetään iholle vielä kosteusvoide. 

Loistavia kasvovesivaihtoehtoja luonnonkosmetiikkaosastolta ovat ainakin nämä:

Flow Cosmetics Ruusuvesi

Flow Cosmetics Ruusuvesi

Halvin hinta: €23,90

Last updated: 2024-03-03 20:37:02

Flow Cosmetics Ruusuvesi on kosteuttava, heleyttävä, hoitava ja raikastava kasvovesi. 

Tämä kasvovesi sopii perinteisen kasvovesikäytön lisäksi myös kevyen meikin puhdistukseen ja koko kehon virkistykseen. Sopii erinomaisesti kuivalle, herkälle, couperosa-ihoalle sekä ikääntyvälle iholle mutta myös muille ihotyypeille.

Olivia Klein Sensitive Toner -kasvovesi

Olivia Klein Sensitive Toner -kasvovesi
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Olivia Klein Sensitive Toner -kasvovesi tekee ihosta ihanan kosteutetun ja pehmeän. Sisältää ruusuvettä sekä lääkealoeta rauhoittaen tehokkaasti herkkää ihoa ja tasoittaa ihon punoitusta.

Tämän vuoksi tuote sopiikin erinomaisesti juuri couperosa-iholle mutta muillekin ihotyypeille. 

Pure=Beauty Birch Sap Mist

Pure=Beauty Birch Sap Mist

Halvin hinta: €21,40

Last updated: 2024-03-03 20:37:10

Pure=Beauty Birch Sap Mist kasvovesi on todella tehokosteuttava jättäen ihon kimmoisaksi. 

Tuote sisältää luomukoivunmahlaa sekä antioksidanttista pakuriuutetta sekä runsaasti kosteutta tehokkaasti sitovaa hyaluronihappoa.

Kosteutus

Couperosa-ihon kosteutukseen kannattaa käyttää ihoa rauhoittavia ja vahvistavia tuotteita. Vaikkapa ruusuöljyt sekä ruusunmarjaöljyt soveltuvat hyvin couperosa-ihon hoitoon. Aamulla voit levittää iholle kosteuttavaa kasvovoidetta tai balsamia.

Illalla kasvoveden jälkeen levitetty tehohoitotuote antaa kaivattua kosteutta ja kasvoöljy tai balsami viimeistelee kosteutusoperaation. 

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm -Monitoimibalmi

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm -Monitoimibalmi

Halvin hinta: €49,50

Last updated: 2024-03-03 20:37:13

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm -Monitoimibalmi kosteuttaaintensiivisesti ja se sopii punoittavalle, kuivalle ja herkälle iholle. Tuote on 100% luomu ja sopii hyvin yövoiteeksi tai kosteuttavaksi naamioksi. 

Olivia Klein Balance Cream

Olivia Klein Balance Cream

Halvin hinta: €19,80

Last updated: 2024-03-03 20:37:17

Olivia Klein Balance Cream on täyteläinen, mutta erittäin nopeasti imeytyvä sekä elvyttävä kosteusvoide. Tuotteen sopii loistavsti erityisesti punoittavalle, herkälle, kosteutta kaipaavalle ja  hieman epäpuhtauksiin taipuvaiselle couperosaiholle. 

Tuote sisältää ruusuvettä sekä jojobaöljyä tasoittaen ihon väriä, nopeuttaen iho-ongelmista parantumista sekä edesauttaa pintaverisuonien korjaantumista. Varsin nappi tuote siis couperosa-iholle! 

Nourish London Radiance kasvovoide

Nourish London Radiance kasvovoide
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Nourish London Radiance kasvovoide on kevyt, ravitseva ja imeytyy nopeasti. Tonka-papu-uute sekä sianpuolukka saavat ihosi säteilemään kauniisti. Tuote sisältää myös kurpitsansiemenöljyä sekä aloe veraa ja damaskuksenruusua.

Seerumi

Kosteusvoiteen jälkeen iholle levitetään öljy tai seerumi. 

Absolution Le Sérum Anti-Soif -Kosteuttava Seerumi

Absolution Le Sérum Anti-Soif -Kosteuttava Seerumi

Halvin hinta: €42,40

Last updated: 2024-03-03 20:37:23

Absolution Le Sérum Anti-Soif -Kosteuttava Seerumi kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja imeytyy nopeasti. Rauhoittaa ja viilentää ihoa, joten sopii myös erilaisten ihoärsytysten ja -ongelmien hoitoon sekä auringonoton jälkeen käytettäväksi.

Tämä tuote on erinomainen myös rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Sisältää aloe veraa kosteuttaa, kalottikukkaa sekä seljanmarjaa.

Balm Balmin huippulaatuinen ruusunmarjaöljyseerumi

Balm Balmin huippulaatuinen ruusunmarjaöljyseerumi
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Balm Balmin huippulaatuinen ruusunmarjaöljyseerumi sopii kosteutustuotteeksi sellaisenaan iltaisin korvaamaan yövoiteen.

Tuote sisältää purasruohoa joka on yksi parhaimmista hyvien rasvahappojen lähteistä auttaen ihoa pysymään sileänä ja pehmeänä. Sisältää myös jojobaöljyä sekä ruusunmarjaöljyä hilliten tehokkaasti punoitusta. 

Flow kosmetiikan Hyaluronihappo & Probiootti seerumi

Flow kosmetiikan Hyaluronihappo & Probiootti seerumi

Halvin hinta: €45,00

Last updated: 2024-03-03 23:58:41

Flow kosmetiikan Hyaluronihappo & Probiootti seerumi tasapainottaa ihon toimintaa, ennaltaehkäisee iho-ongelmien syntymistä ja auttaa pitämään ihon hehkuvana ja kuulaana!

Sisältää kahta eri hyaluronihappoa, probiootteja, porkkanansiemenöljyä, auringonkukansiemenöljyä sekä kylmäpuristettua mustikansiemenöljyä.

Flow kosmetiikan mansikkamaito-hyaluronihappo kasvonaamio

Flow kosmetiikan mansikkamaito-hyaluronihappo kasvonaamio

Halvin hinta: €40,00

Last updated: 2024-03-03 20:37:31

Flow kosmetiikan mansikkamaito-hyaluronihappo kasvonaamio on syväkosteuttava ja kirkastava naamio, joka puhdistaa ja rauhoitta tehden ihostasi nuorekkaan ja hehkuvan (ei paloauto-tyyliin)!

Sisältää pajunkuoriuutetta, hyaluronihappoa, vaalenapunaista savea, mansikkaa, aloe veraa, kookosmaitojauhetta sekä riisijauhetta. 

Vaihtoehtoja siis on pilvin pimein, varmasti jokaiselle couperosa-ihon kanssa eläjälle löytyy sopiva tuote. Kannattaa myös tarkkailla omia elintapojaan, koska nekin vaikuttavat suuresti ihosi kuntoon.

Saata pitää myös näistä: