Mineraalimeikit

Meikkivoideputelit ja muut meikkituubit alkavat olla historiaa, sillä yhä useammat naiset ovat siirtyneet käyttämään mineraalimeikkejä. Mitä nämä hypetetyt mineraalimeikit oikein ovat? Mineraalimeikkejä ei pidä sekoittaa mineraaliöljyihin, mitkä ovat monen naisen mielestä todellinen nou-nou. Mineraaliöljyt muodostavat iholle hengittämätön pinnan, ja saattavat tukkia ihohuokoset. Luonnonkosmetiikassa tällaisia öljyjä ei käytetä lainkaan.

Mineraalimeikit tarkoittavat puhtaisiin ja jauhettuihin mineraaleihin pohjautuvia tuotteita, joissa on vähän tai ei lainkaan lisäaineita. Mineraalimeikit sopivat niin kuivalle kuin rasvaisellekin iholle. Itse asiassa mineraalimeikit ovat erinomainen vaihtoehto helposti rasvoittuvasta tai akneihosta kärsiville naisille, sillä mineraalimeikit ovat tulehduksia estäviä ja antimikrobisia. Ruusufinnikään ei muutu pahemmaksi, jos meikkipussissa on mainioita mineraalimeikkejä.

Mineraalimeikit ja -meikkipohjat soveltuvat myös ikääntyvälle iholle, että valoa heijastavat hiukkaset ja mineraalit saavat aikaan sen, että ihon juovat ja rypyt eivät korostu. Iho hehkuu terveen ja kauniin oloisena, ja koska mineraalimeikki toimii myös suojana auringon ultraviolettisäteitä vastaan, hidastaa se ihon vanhenemista ja uusien ryppyjen syntyä.

Rupea sinäkin käyttämään mineraalimeikkejä, mitkä eivät vahingoita tai rasita ihoa, vaan ravitsevat ja suojaavat! Kevyiden ja ilmavien jauhemineraalien levittäminen iholle on helppoa ja nopeaa.

Mineraalimeikkivoide

Mineraalimeikkivoide tasoittaa kasvojen värisävyn ja piilottaa ihon pikku virheet. Tasaisesti levittyvä meikkivoide on huolellisen meikin kulmakivi. Joillain naisilla kuluu vuosia, ennen kuin he löytävät juuri omille kasvoilleen parhaiten sopivan meikkivoiteen – siis sellaisen, mikä ei sottaa, muutu oranssiksi päivän mittaan tai aiheuta näppylöitä. Luonnolliset mineraalimeikkivoiteet sopivat erilaisille ihotyypeille eivätkä aiheuta ärsytystä, ihohuokosten tukkiutumista tai muita ongelmia, joten löydät varmasti tulevan luottotuotteesi tutustumalla mineraalimeikkivoiteiden ja mineraalimeikkipohjien valikoimaan.

Mineraalimeikki pohjustetaan yleensä jauhemaisella tuotteella. Siksi on hieman harhaanjohtavaa puhua mineraalimeikkivoiteesta – kysehän on oikeasti mineraalimeikkijauheesta! Jos kaipaat meikkivoiteita, voit toki kokeilla sekoittaa mineraalimeikkipohjaa omaan lempikosteusvoiteeseesi. Jostain kaupoista saatat toki löytää mineraalimeikkivoiteeksi kutsuttuja tuubejakin.

Kuten aina, paras tapa vähentää lian ja bakteerien leviämistä on levittää meikkivoide vastapestyillä käsillä. Aamun ensimmäisiin toimiin kuuluu kasvojen puhdistus, mikä on paras tehdä oman ihotyypin mukaan valitulla puhdistusaineella. Herkkäihoisille on omat tuotesarjansa. Niissä ei yleensä ole kuorivaa ominaisuutta. Kovin kuivaa ihoa ei kannata pestä usein, joten varsinkin aamupuhdistus voi olla paras suorittaa esimerkiksi puhdistusemulsion tapaisella tuotteella. Rasvoittuvalle ja sekaiholle on suunniteltu omat puhdistusaineensa. Lopuksi kasvot kannattaa kosteuttaa itselle sopivimmalla kosteusvoiteella. Liian kuivalle iholle mineraalimeikkipohja voi tarttua huonosti. Noin 10 minuutin kuluttua kosteusvoide on kunnolla imeytynyt, joten voit alkaa valmistautua mineraalimeikkivoiteen levittämiseen.

Mineraalimeikkipohja

Jos kärsit kasvojen iholla olevista tummista laikuista, näppylöistä, punaisuudesta tai pigmenttiläiskistä, kannattaa laittaa mineraalimeikkipohjan alle mineraalipeitevoidetta. Sitä tarvitaan viimeistellyssä meikissä varsinkin silmänympäryksiin ja nenän pieliin. Peitevoiteen töpöttely onnistuu parhaiten erityisellä peitevoidesiveltimellä.

Peitevoiteen päälle on aika levittää mineraalimeikkipohja. Koska kyse todellakin on jauheesta, et tarvitse sientä vaan siveltimen. Meikkipohjaa käytetään niin, että purkista kaadetaan pieni määrä jauhetta purkin kannelle, ja siitä se sivellään kasvojen iholle pyörivin liikkein. Koska jauhetta tarvitaan vain vähän, on mineraalimeikkipohjapurkki erittäin riittoisa.

Viimeinen silaus annetaan mineraalimeikkipuuterilla, poskipunalla (talvella) tai aurinkopuuterilla (kesällä) sekä silmä- ja huulimeikillä. Kaikki tarvitsemasi meikit saat halutessasi mineraalipohjaisina, turvallisina ja luonnollisina vaihtoehtoina.

Mineraalimeikkipuuteri

Niin tavallinen meikki kuin mineraalimeikkikin kiinnitetään paikoilleen meikkipuuterilla. Mineraalipuuteri antaa viimeisen silauksen koko päivän kestävälle meikille, minkä lisäksi se antaa terveen oloista hehkua kasvoillesi. Niin sanottu viimeistelypuuteri pitää meikin raikkaana. Joissain mineraalimeikkipuutereissa on hohdetta, joten ne lisäävät kasvojen luonnollista hehkua, toiset ovat taas täysin tasaisia.

Mineraalimeikkipuuteri kannattaa pakata mukaan käsilaukkuun, jotta sitä voi lisätä kasvoille päivän mittaan. Puuteri poistaa ylimääräisen kiillon kasvoilta. Sitä voi levittää yhden ylimääräisen kerroksen poskipunan tai muiden korostamiseen käytettyjen tuotteiden jälkeenkin, jos kärsit kovin rasvoittuvasta ja helposti kiiltävästä ihosta. Meikkipuuterin levittämiseen kannattaa käyttää erityisesti sitä varten suunniteltuja siveltimiä.

Ovatko mineraalimeikit kalliita?

Mineraalimeikit eivät onneksi ole niin kalliita, kuin voisi luulla. Mineraalimeikkipohjan tai mineraalimeikkipuuterin saa noin 25 eurolla per purkki, ja kun jauhetta sisältävä purkki on vieläpä erittäin riittoisaa, ei meikkaaminen luonnollisilla ja kevyillä mineraalituotteilla käy kukkaron päälle. Edullisuudesta huolimatta tuotteet tuntuvat ja näyttävät ylellisiltä!

Saata pitää myös näistä: