Miten saada finnit pois? 8 nerokasta konstia päästä eroon finneistä

Ihottuma ja finnit

Älä anna finnien haitata elämääsi, vaan hoida niitä. Finnit ovat hyvin yleinen vaiva, mutta onneksi niitä vastaan on monta keinoa taistella. Tähän artikkeliin on koottu kahdeksan helppoa ja tehokasta kotikonstia finnien nujertamiseen. Lue vinkit ja neuvot kuinka ennaltaehkäistä ja hoitaa finnejä.

1. Ruokasooda

Keittiön kaapista löytyvä ruokasooda on yllättävä, mutta tehokas keino nujertaa finnit. Ruokasoodan teho ihonhoidossa perustuu sen kuivattaviin ja antiseptisiin ominaisuuksiin, sitä on myös todella helppo käyttää.

Ruokasooda ihonhoidossa

Sekoita keskenään 2 lusikallista ruokasoodaa ja tilkka vettä, niin että ne muodostavat keskenään kiinteän tahnan. Levitä tahnaa puhdistetulle iholle näppylöiden päälle ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia. Huuhtele seos vedellä pois ja kosteuta iho.

2. Aloe Vera

Aloe Vera on luonnon oma lääke, se myös auttaa sinua ennaltaehkäisemään sekä hoitamaan finnejä. Terveellisen ruokavalion ohella voi juoda Aloe Vera -mehua, se auttaa ihoa pysymään terveenä ja ehkäisee tukkiutuneita ihohuokosia.

Jos iholle on jo ilmestynyt finni, sivele sen päälle Aloe Vera -geeliä muutaman kerran päivässä ja iho rauhoittuu.

3. Oikeat ihonhoitotuotteet

Moni meistä käyttää ihotyypillensä vääriä tuotteita, mikä taas aiheuttaa esimerkiksi epäpuhtauksia iholle mukaanlukien finnejä ja mustapäitä.

Kannattaa selvittää oma ihotyyppinsä esimerkiksi netissä tai kosmetologin avustuksella, kun tiedät millaista hoitoa ihosi tarvitsee on helmpompi ostaa oikeat ihonhoitotuotteet. Kun olet löytänyt oikeat ihonhoitotuotteet ne ennaltaehkäisevät epäpuhtauksia, sekä pitävät ihosi terveenä ja raikkaana.

4. Puhdas kasvopyyhe ja tyynyliina

Käsien ja kasvojen pesun jälkeen kuivauksen yhteydessä irtoaa pyyhkeeseen bakteereja ja kosteutta. Ajan myötä bakteerit lisääntyvät kosteissa olosuhteessa ja huomaamatta pyyhkeessä voikin muhia melkoinen bakteerien pesä.

Likaisesta pyyhkeestä bakteerit siirtyvät helposti kuivauksen yhteydessä kasvoille ja aiheuttavat tuhojaan. Ihminen hikoilee yön aikana runsaasti ja hikinen tyynylina muodostaa bakteereille oivan kasvualustan.

Tyynyliinasta bakteerit pääsevät vaikuttamaan ihoon epäsuotuisasti. On siis hyvin tärkeää muistaa vaihtaa puhdas kasvopyyhe ja tyynyliina tarpeeksi usein, että bakteerit eivät pääse kerääntymään niihin ja näpytkin pysyvät poissa.

5. Hammastahna

Hammastahna finnien hoidossa

Käytä Kylpyhuoneen omaa täsmäasetta finnejä vastaan. Hammastahnan teho perustuu sen kuivattavaan vaikutukseen, lisäksi se tuntuu miellyttävän viileältä.

Laita nukkumaan mennnessä puhdistetulle iholle näpyn päälle nokare hammastahnaa ja anna vaikuttaa yön yli.

6. Suola ja oliiviöljy tai kookosöljy

Ihon säännöllinen kuorinta ehkäisee tehokkaasti epäpuhtauksien syntymistä ja ihohuokosten tukkeutumista. Ihon kuorinta auttaa ihoa myös uusiutumaan ja sitä kautta se auttaa myös finnien jättämien arpien hoidossa.

Voit valmistaa oman luonnonmukaisen kuorinta-aineen kasvoille kotona vaivatta, tarvitset vain suolaa ja oliiviöljyä. Sekoita keskenään suolaa ja tilkka öliiviöljyä, hiero seos kasvoille pyörivin liikkein. Huuhtele kasvot kuorinnan päätteeksi lämpiimällä vedellä. Oliiviöljy jättää kasvot miellyttävän kosteutetuksi samalla kun suola on kuorinut kasvoilta kuolleen ihosolukon pois.

Voit korvata oliiviöljyn kookosöljyllä ja suolan ruususuolalla. Nämä kaikki toimivat samalla tavalla. Lue myös miten voit käyttää kookosöljyä monipuolisesti ihonhoidossa.

7. Meikkisiveltimien pesu

Hyvästä ihonhoidosta huolimatta kasvoihin puskee itsepintaisesti näppylää toisensa perään? Syy finneihin voi piillä meikkisiveltimissä. Joka kerta siveltimen koskettaessa kasvoja, se imee kosteutta ja likaa mukanaan.

Puhtaat meikkisiveltimet

Kosteus, lika, bakteerit ja meikkituote muhivat keskenään siveltimessä ja muodostavat keskenään melkoisen bakteerikoktailin. Ei siis ihme, että likaiset siveltimet aiheuttavat monelle epäpuhtauksia kasvoihin.

Suosituksena on pestä meikatessa käytettävät siveltimet jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta ne pysyvät puhtaina.

8. Terveelliset elämäntavat

Lukuisten täsmätuotteiden ja hyvän ihonhoidon lisäksi pohjan terveelle ja kuulaalle iholle luo terveelliset elämäntavat. Kun nukut riittävästi, harrastat liikuntaa ja syöt terveellisesti ihosikin voi hyvin ja näyttää hyvinvoivalta.

Muuta pienet asiat arjessa

Moni vinkeistä on yksityiskohtainen ja niiden tuoma teho näkyy yleensä, kun muutat useamman pienen asian samanaikaisesti arjessasi. Luo itsellesi uudet kauneudenhoitorutiinit, joiden avulla saat ihostasi heleämmän.

Muista jatkaa uutta rutiinia vähintään 2-3 viikkoa, että tulokset ehtivät näkyä. Kuukautiset voivat tuoda yllättäviä muutoksia ihoon, joten älä säikähdä, jos yhtäkkiä ihon alta pomppaa uusia finnejä.

Pidä myös päiväkirjaa paperilla tai puhelimella päivittäin, niin sinun on helpompi verrata muutosta ilman tunteita ja muuttuvia mielipiteitä.

Saata pitää myös näistä:

Sisällysluettelo

Tietoa meistä

Organic Living on aitoon ja korkealuokkaiseen luomukosmetiikkaan erikoistunut maahantuonti- ja tukkuyritys. 

Tarjoamme laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja ihonhoitotuotteita, joiden valmistuksessa on huomioitu myös luonto ja ympäristö. 

Edustamamme tuotteet täyttävät laadukkaan luonnonkosmetiikan kriteerit taaten, että valmistajana on luotettava, ympäristöstään välittävä ja luontoa sekä ihmiskuntaa kunnioittava yritys. Voidaankin sanoa, että edustamamme tuotteet ovat myös eettisesti ylellisiä.