Halloween-juhlameikki luonnonkosmetiikalla

Halloween

Halloweenin viettäminen yleistyy joka vuosi. Halloweenia vietetään muun muassa päiväkodeissa, kouluissa, baareissa, työpaikoilla ja yksityiskodeissa, joten kohta lähes jokainen suomalainen voi sanoa olleensa ainakin jonkinlaisissa halloween-kemuissa. Mitä halloween-kemuissa tehdään? Yleensä vietetään aikaa ystävien ja tuttavien kanssa aivan kuin missä tahansa muissakin kekkereissä, ainoastaan vain hieman oudommissa puitteissa. Ystävän korvissa saattavat roikkua veriset lihakirveet, isän poskessa saattaa olla verinen (teko)arpi, ja joku saattaa olla nähnyt vaivaa ja toteuttanut kasvoilleen taidokkaan Sugar skull -maskin. Entä sitten asut? Yksi on pukeutunut noidaksi, toinen veriseksi zombieksi, kolmas on kääriytynyt lakanaan… neljännellä saattaa olla päällään musta huppuviitta, ja kainalossa viikate. Ei ihan tavallinen tapa pukeutua illanviettoon kavereiden kanssa, mutta halloweenina ei tarvitsekaan olla tavallista. 

Teema saa näkyä myös juhlatilan koristelussa ja tarjoilussa. Kurpitsalyhty toivottaa vieraat tervetulleiksi jo ulko-ovella, ja sisätiloissa saattaa olla lisää kurpitsoja. Myös hämähäkit, luurangot, hautakivet, irtokädet, veri ja esimerkiksi tekosilmämunat kuuluvat halloween-juhlien vakiokoristeisiin. Hämähäkinseittejä saattaa riippua katosta, samoin luonnollisen kokoisia luurankoja ja aaveita. Veriroiskeinen pöytäliina kattaa pöytää, millä on tarjolla elintarvikeväreillä kummalliseksi värjättyä ruokaa, halloween-leivoksia ja muun muassa mansikkakastikkeesta veriroiskeita saanutta kakkua. 

Hillitty tai räväkkä juhlameikki kruunaa kokonaisuuden

Suosittuja asuja halloweeniksi tänä syksynä ovat Sugar Skull -asut sekä Day of the Dead -asut, mitkä molemmat ovat saaneet inspiraationsa Meksikossa vietettävästä kuolleiden päivästä. Jos pukeudut Sugar Skull -asuun, on sinun hankittava pääkalloaiheinen naamari, tai maskeerattava kasvosi muistuttamaan pääkalloa. Esimerkiksi naamiaisasuliikkeistä löydät sopivia maskeeraussettejä, ja niissä myydään myös arpitarroja, tekoverta ja kaikkia muita halloween-teemaan sopivia asusteita.

Jos päädyt pukeutumaan esimerkiksi noidaksi, piruksi, noidan kissaksi tai zombieksi, loihdit kasvoillesi sopivan meikin aivan tavallisilla meikkituotteilla, kuten paloautonpunaisella huulipunalla, mikä on erittäin trendikäs vuonna 2019. Huulilakka pysyy vielä paremmin paikallaan kuin huulipuna, mutta huulipunakin pysyy siistinä koko illan, kun huulet ensin rajataan. Sujauta varmuuden vuoksi huulipuna mukaan takin taskuun, niin saat tarvittaessa korjailtua huulimeikkiä illan mittaan. Kissan meikki voi olla hyvin hillitty, mutta rajaa silmät näyttävästi, ja piirrä kajalilla viikset poskille. Noidan meikki voi olla tummanpuhuva ja räväkkä. Zombien tunnistaa jo kaukaa valkoiseksi puuteroiduista kasvoista, sotkuisesta silmämeikistä ja takkuisesta tukasta. Vain mielikuvitus on rajana – halloweenina voit meikata kasvosi sellaiseksi, ettet missään muussa tilanteessa kehtaisi lähteä ulos sen näköisenä!

Kannattaa suosia luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikka

Halloween tai ei, kannattaa suosia luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikkaa voi käyttää hyvällä omallatunnolla, sillä sitä ei testata eläimillä, eikä siinä ole sellaisia eläinperäisiä raaka-aineita, joiden takia eläintä olisi pitänyt satuttaa, tai se olisi pitänyt tappaa. Luonnonkosmetiikka valmistetaan ottamalla huomioon tuotteen koko elinkaaren vaikutus luontoon, joten se valmistetaan mahdollisimman ympäristöystävällisesti, ja se pakataan helposti kierrätettäviin pakkauksiin. Luonnonkosmetiikassa ei ole muovia, mineraaliöljyjä, synteettisiä hajusteita tai uhanalaisia kasvilajeja, joten sen vaikutukset ympäristöön ovat mahdollisimman pienet, ja luonnonkosmetiikkatuotteet sopivat useimmille ihotyypeille. Kun haluat vähentää kemikaalikuormaa, suosi luonnonkosmetiikkaa niin ihon puhdistusaineissa, kosteusvoiteissa kuin meikeissäkin!

Luonnonkosmetiikka hoitaa ja ravitsee ihoa

Luonnonkosmetiikkatuotteilla voit meikata tukkimatta ihohuokosia, sillä meikit sallivat ihon hengittää, ja meikkien mineraalit ravitsevat ja hoitavat ihoa. Olipa kyseessä arki- tai juhlameikki, alkaa meikkaaminen meikkipohjasta. Luonnonkosmetiikkatuotesarjasta valittu meikkivoide jättää iholla raikkaan ja luonnollisen lopputuloksen, mutta peittää ihon pikkuvirheet ja tasoittaa ihonsävyn. Meikkivoiteessa voi olla esimerkiksi arganöljyä, mikä kosteuttaa ja korjaa ihoa päivän mittaan. Meikkivoide kiinnitetään mineraalimeikkipuuterilla, missä saattaa olla mukana ihoa rauhoittavaa aloe veraa ja erilaisia ihoa hoitavia kasviöljyjä, kuten ruusunmarjaöljyä.

Luonnonkosmetiikkaa myyvistä liikkeistä löydät talkittomia luomivärejä, joissa on rohkeita ja syviä värejä myös juhlameikin tekemistä varten. Luomivärien mineraalit ja vitamiinit ravitsevat silmäluomia samalla, kun ne tekevät katseesi vietteleväksi tai aavistuksen pelottavaksi. Luonnonkosmetiikkaa oleva huulipuna valmistetaan ilman ylimääräisiä hajusteita tai säilöntäaineita, ja ne sopivat yleensä myös poskipunan tavoin käytettäviksi. 

Kuten sanottu, luonnonkosmetiikan valmistajien on kiinnitettävä huomiota myös pakkausten ympäristöystävällisyyteen, joten luomiväri- ja esimerkiksi puuterirasiat sekä ripsiväripurtilot ovat usein uudelleentäytettäviä, ja huulipunahylsyn voinee heittää biojätteeseen.

Jos haluat ammattilaisen tekemän juhlameikin, löytyy varsinkin isoista kaupungeista luomukauneushoitoloita, jotka tekevät kasvohoidot ja meikit pelkällä luonnonkosmetiikalla.

Sirja Heinilä

Sirja Heinilä

Kirjoittaessa kehität sekä taitojasi, että tietojasi sekä mielikuvitustasi. Olen aina kirjoittanut, ja se on auttanut minua tutustumaan uusiin puoliin itsessäni sekä lisännyt itsevarmuutta.

Jää tämä artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on reddit