Kaipaatko hiuksiisi lisää pituutta ja tuuheutta? Lue nämä vinkit

Naisten hiukset

Suomalaisilla on tyypillisesti ohut tukka, mikä haaroittuu nopeasti latvoista. Jos unelmoit paksusta ja pitkästä tukasta, lue nämä vinkit, joilla voit vauhdittaa hiusten kasvua ja lisätä niiden hyväkuntoisuutta. Nämä vinkit eivät ole kalliita tai hankalia toteuttaa. Jos tuloksia ei näistä huolimatta ala syntyä tai et malta enää odottaa, kannattaa harkita hiustenpidennyksiä. Teippipidennyksillä saat pituutta hiuksiin nopeasti ja vaivattomasti. Voit kiinnittää ne itse itsellesi, joskin kampaaja saattaa tehdä työn vikkelämmin ja siistimmin. Teippihiustenpidennyksiä voi käyttää yhtäjaksoisesti kuudesta kahdeksaan viikkoa, jonka jälkeen ne ovat niin kuluneita, että ne on aika uusia.

1. Vieraile parturissa useammin

Tiesitkö, että latvojen tasaaminen nopeuttaa hiusten kasvua ja vahvistaa hiuksia? Kaksihaaraiset hidastavat hiusten kasvua, joten kannattaa käydä leikkauttamassa kuivat latvat pois säännöllisesti – mieluiten kasvavan kuun aikaan, sillä silloin leikattujen hiusten uskotaan kasvavan nopeammin.

2. Harjaa ja hiero päänahkaa

Hiusten harjaaminen edistää hiustuppien aktiivisuutta. Voit hieroa päänahkaa myös käsin. Hieronnan vaikutus tehostuu käyttämällä samalla kookos-, oliivi-, rosmariini-, vauva- tai greipinsiemenöljyä. Päänahan kosteuttaminen edistää hiusten kasvua. Jos laitat hiuksiisi lämmitettyä öljyä ennen niiden pesua shampoolla, suojaa öljy hiuksia pesun aikana. Voit vaikka nukkua öljy päässä, ja pestä sen pois vasta aamulla. 

Hiusten harjaaminen

3. Kananmunan valkuainen ravitsee tukkaa

Kananmunan valkuaisen proteiinit ja ravinteet vauhdittavat hiusten kasvua ja kohentavat kuontalon yleiskuntoa. Hiero vispatut valkuaiset päänahkaasi, odota 10 minuuttia, ja huuhtele lämpimällä vedellä.

4. Juo vettä – siitä kiittää koko keho

Juo ainakin 2 litraa päivässä – se pitää ihon, hiukset ja koko kehon kunnossa. Napostelun himoonkin auttaa joskus pelkkä veden juominen.

5. Vältä kuumuutta

Hiustenkuivaajaa, kiharrinta ja hiustensuoristajaa kannattaa vältellä, sillä ne rasittavat hiuksia. Pyri ilmakuivattamaan hiuksesi, ja etsi uusia tapoja kampauksen tekemiseen. Jos joudut käyttämään kuumia apuvälineitä, suojaa kutrisi lämpösuojasuihkeella. 

6. Letitä tukka yöksi

Tukka, varsinkin märkä tukka, kannattaa letittää yöksi. Saat kauniit kiharat, ja tukka ei hankaudu yöllä ikävästi. Puuvillatyynyliinojen sijaan kannattaa suojaa vähemmän kuluttavia silkkityynyliinoja. 

7. Huuhtele hiukset perunoiden keitinvedellä

Jos olet tähän asti käyttänyt perunoiden keitinvettä vain huonekasvien kasteluun ja niiden kasvun edistämiseen, on aika muuttaa tapojasi. Korvaa huuhteluaine jatkossa perunoiden keitinvedellä, niin hiuksistasi tulee tuuheammat ja terveemmän oloiset. Perunaveden käyttäminen ehkäisee myös hiusten katkeilemista, sillä perunan vitamiinit erityisesti B-vitamiini, tekevät hyvää hiuksillesi.

8. Käytä shampoota ja hoitoainetta oikein

Hiusten normaaliin hoitoon tarvitaan kolme tuotetta: shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio. Shampoo puhdistaa päänahan, siksi se kuuluu hieroa päänahkaan eikä hiuksiin. Jos peset hiukset shampoolla, rasitat ja kuivatat niitä turhaan. Hoitoaineen kanssa tulee toimia päinvastoin, sillä sitä ei levitetä päänahkaan, vaan hiuksiin. Hoitoaine hoitaa ja silottaa hiuksia, mutta päänahkaan levitettynä se saattaa jättää tukan lättänäksi ja rasvaisen oloiseksi. Muista, että shampoota ja hoitoainetta tarvitaan vain vähän.

9. Hiusnaamioiden käyttäminen kannattaa

Hiusnaamio on tarkoitettu sekä hiuksille että päänahalle. Käytä sopivaa hiusnaamiota säännöllisesti ravitaksesi ja hoitaaksesi hiuksia. Laadukkaimmat hiustenhoitotuotteet saat kampaajaltasi, joka osaa suositella sopivia tuotteita juuri sinun kuontalollesi ja päänahallesi. Kampaajalta saat tukan tuuheuttamiseen ja hiusten kasvun edistämiseen sopivat täsmätuotteet. 

10. Älä pese tukkaa kuumalla vedellä

Vaikka lämpö rentouttaa, älä käytä tukanpesussa liian kuuma vettä, mikä avaisi hiussuomuja, kuivattaisi hiuksia ja voisi vahingoittaa päänahkaa. Hiukset on paras pestä haalealla vedellä, ja viimeinen huuhtelu tulisi hoitaa niin kylmällä vedellä kuin kantti kestää. Jääkylmä huuhteluvesi sulkee pesussa auenneet hiussuomut, saa tukan kiiltämään ja suojaa sitä vahingoittumiselta. 

11. Pese hiukset pää alaspäin

Jos peset jatkossa hiuksesi pää alaspäin, ehkäiset sitä, että tukka näyttää littanalta, ja että päälaen hiukset ovat huonokuntoisemmat kuin takaraivon ja niskan hiukset. Moni hankaa liian kovaa päällimmäisiä hiuksia shampoota levittäessään, ja se vaurioittaa hiuksia. Kun hiukset pestään pää alaspäin, näyttää tukka pesun jälkeen tuuheammalta, ja hiusten tyvet ovat sopivasta kohollaan – eikä kylmä huuhteluvesi tunnu ikävältä selässä! 

12. Varo märkiä hiuksia

Kuivaa hiukset varovasti, äläkä harjaa märkiä hiuksia liian rivakasti, sillä märkinä hiukset ovat kaikista alttiimmillaan vaurioitumiselle. 

Saata pitää myös näistä:

Sisällysluettelo

Tietoa meistä

Organic Living on aitoon ja korkealuokkaiseen luomukosmetiikkaan erikoistunut maahantuonti- ja tukkuyritys. 

Tarjoamme laadukkaista ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja ihonhoitotuotteita, joiden valmistuksessa on huomioitu myös luonto ja ympäristö. 

Edustamamme tuotteet täyttävät laadukkaan luonnonkosmetiikan kriteerit taaten, että valmistajana on luotettava, ympäristöstään välittävä ja luontoa sekä ihmiskuntaa kunnioittava yritys. Voidaankin sanoa, että edustamamme tuotteet ovat myös eettisesti ylellisiä.