5 syytä miksi sinunkin kannattaisi mennä kasvohoitoon

Kasvohoito Helsingissä ei ole vain rikkaita kotirouvia varten. Aivan kaikkien miesten ja naisten kannattaa käydä kasvohoidossa – ne eivät edes ole niin kalliita, kuin moni pelkää. Oma kosmetologisi osaa vastata paremmin siihen kysymykseen, miten usein sinun kasvosi tarvitsevat kasvohoitoa, ja mikä kaikista käsittelyistä, neulauksista ja laitehoidoista on parhain sinun ihotyypillesi. 

Ihotyyppejä on periaatteessa seitsemän kappaletta: normaali ja sekaiho, rasvoittuva iho, kuiva iho, herkkä iho, ikääntyvä iho ja couperosa-iho. Todella harva on niin onnekas, että hänellä on normaali iho, mikä ei kiristä, punoita, näppylöidy tai oireile muutoin. Monella suomalaisella on sekaiho, missä on vain joitain kuivia ja/tai rasvaisia kohtia. Hankalimmissa tapauksissa ihossa on vain kuivia ja rasvaisia kohtia, ja ihonhoidossa saa olla kieli keskellä suuta, mitä tuotetta mihinkin kohtaan laittaa.

Rasvoittuva iho on akneen taipuvainen, jolloin ihon hoito keskittyy kiiltämisen, huokosten tukkeutumisen ja finnien syntymisen ehkäisyyn. Liiallisen talinerityksen vastakohta on kuiva iho, mikä ei pysty tuottamaan tarpeeksi rasva-aineita. Ihosta haihtuu liikaa kosteutta, joten se kuivuu, kiristää, kuivaa ja hilseilee. Kuiva iho kaipaa kosteutusta, kosteutusta ja kosteutusta.

Herkkä iho reagoi erilaisiin sisäisiin ja ulkoisiin ärsykkeisiin ärtymällä ja punoittamalla. Herkkää ihoa pitää yrittää vahvistaa, jotta elämä sen kanssa olisi mukavampaa. Jos iho on todella herkkä ja helposti punoittava, on kyse couperosa-ihosta, mitä suojataan erityisesti couperosa-iholle suunnitelluilla tuotteilla. Ikääntyvän ihon hoidossa tavoitteena on silottaa jo syntyneet juonteet ja estää uusia ryppyjä syntymästä. 

Verkkokaupoista, kemikalioista ja hyvinvarustelluista päivittäistavarakaupoista löytyy joka ihotyypille sopivia puhdistusgeelejä, seerumeita, kosteusvoiteita, kasvonaamioita ja esimerkiksi kuorintatuotteita, joten listataan pari (no okei, viisi) syytä sille, miksi sinunkin kannattaisi käydä kasvohoidossa.

1. Kosmetologilla on paremmat vehkeet ja tuotteet

Kosmetologilla on paremmat laitteet, mustapääraudat ja esimerkiksi puhdistustuotteet kuin sinulla. Hammastahna ei auta finneihin, mutta jo muutaman kasvohoidon jälkeen koko naama saattaa olla aivan eri näköinen kuin ennen! Kosmetologi pääsee käsiksi todella laadukkaisiin tuotteisiin ja laitteisiin, joten tulokset ovat aivan toista luokkaa kuin kotikylppärissä tehdyn kasvohoidon jälkeen. Esimerkiksi kuorinta-aineet perustuvat happoihin, ja näin ollen iho puhdistuu ihan eri tavalla kuin kahden euron kuorintavoiteella (missä saattaa kaiken lisäksi olla mikromuoveja). Kun käyt kosmetologilla, saat siis näkyviä tuloksia, joista kannattaa maksaa (ja kuten edellä todetaan, kosmetologien palvelut eivät yleensä ole huippuhintavia. Kauneushoitoloita on kaikissa hintaluokissa, ja nuuka tilaa kasvohoidot oppilastyönä). 

2. Kaunis iho lisää itseluottamusta

Siniset silmät

Kaikki naiset haluavat näyttää kauniilta, eikä kukaan mieskään toivo itselleen ongelmaihoa. Käynti kosmetologilla parantaa itseluottamustasi, sillä terve iho tekee kenestä tahansa hyvännäköisen. Hyväkuntoinen iho lisää itsevarmuutta, ja itseluottamus puolestaan parantaa mahdollisuuksia niin parisuhteen kuin uuden työpaikankin löytämisessä. Käynti kosmetologilla voi auttaa jopa vuosia kestäneisiin iho-ongelmiin, mitkä voivat pahoiksi äityessään kuormittaa henkisesti.

3. Ammattilainen tietää, mitä tekee

Jos ongelmaihoa hoitaa väärillä tuotteilla tai metodeilla, saattaa tilanne pahentua entisestään. Asiantunteva kosmetologi osaa valita oikeat tuotteet ja hoitomenetelmät. Hän osaa myös auttaa ihotyyppisi määrittelemisessä ja kertoa, milloin ihon tilasta tulisi huolestua. Tiesitkö, että ihotyyppi voi muuttua vuosien varrella, ja siksi vanhan tyyppiset ihonhoitotuotteet ja -metodit menettävät tehonsa? Kun käyt säännöllisesti kosmetologilla, saa ihosi aina oikeanlaista hoitoa. Moni kosmetologi osaa tehdä myös sokeroinnin ja esimerkiksi manikyyrin, joten saat usein kaiken tarvitsemasi samasta paikasta. 

4. Kosmetologi antaa kotihoito-ohjeita

Kosmetologin avulla et tuhlaa rahaa tehottomiin tai jopa haitallisiin ihonhoitotuotteisiin. Kosmetologi antaa kotihoito-ohjeita ja suosittelee (ehkä jopa myy mukaan) juuri oikeanlaiset tuotteet sinun ihosi hoitoon. Ei enää epäonnistuneita rasvaostoksia, joihin on voinut kulua monta kymppiä, vaan oikeasti tepsiviä ja laadukkaita täsmätuotteita!

5. Kasvohoito rentouttaa

Kasvohoidossa kannattaa käydä ihan vain senkin takia, että hetkeksi pysähtyminen ja toisen hemmoteltavana oleminen on äärimmäisen rentouttavaa. Kiireinen arki vaatii vastapainoa, muuten stressi voi saada kohtuuttomat mittasuhteet. Ehkäpä kosmetologisi osaa tehdä myös rentouttavan hieronnan tai hän on niin hyvä kuuntelija, että uskallat avautua hänelle mieltäsi painavista ongelmista? Kaikki tällainen lisää kauneushoitolassa käynnin piristävää, rentouttavaa, eheyttävää ja stressiä laskevaa vaikutusta. 

Saata pitää myös näistä: