Mikä on luonnonkosmetiikka?

Luonnonkosmetiikan suosio kasvaa. Kuluttajat ovat entistä tiedostavampia, ja haluavat tietää enemmän tuotteiden alkuperästä, valmistustavasta ja esimerkiksi siitä, onko ne testattu eläimillä.

Aito luonnonkosmetiikka saa sertifikaatin, mikä todistaa, että tuote vastaa tiukkoja vaatimuksia, joita sille on esitetty niin raaka-aineiden, tuotteiden valmistusmenetelmien ja tuotantolaitoksien sekä pakkausten kierrätettävyyden suhteen. Ostaessasi aitoa luonnonkosmetiikkaa tiedät, ettei sen valmistuksessa ole käytetty esimerkiksi geenimuunteluja raaka-aineita, eikä tuotteita ole testattu eläimillä. Kanien ja rottien sijaan tuotteet testataan ihmisillä! Luonnonkosmetiikan valmistuksessa ei myöskään käytetä uhanalaisia kasvilajeja, eikä mineraalipitoisten raaka-aineiden hankkiminen saa tuhota maisemaa tai esimerkiksi saastuttaa ympäristöä.

Luonnonkosmetiikassa ei käytetä myöskään synteettisiä hajusteita, öljyjä tai väriaineita, etkä löydä luonnonkosmetiikaksi luettavasta tuotteesta mineraaliöljyjäkään, kuten parafiinia tai vaseliini. Eläinrasvat ja eläinkollageenit eivät ole sallittuja, mutta sen sijaan mehiläisvaha ja lanoliini (eli villarasva) muodostavat poikkeuksen, sillä näiden raaka-aineiden hankkiminen ei aiheuta eläimille vaaraa tai haittaa. 

Valitsemalla luonnonkosmetiikkaa vastustat eläinkokeita ja luonnon hyväksikäyttöä, ja kannatat ekologisia ja eettisiä tuotemerkkejä. Suurelta osalta kasviperäiset raaka-aineet tuotetaan, hankitaan ja valmistetaan mahdollisimman vähän luontoa kuormittaen. Koska luonnonkosmetiikka vähentää kemikaalikuormaa, edistää luonnonkosmetiikan käyttö niin ihmisen omaa kuin ympäristönkin hyvinvointia. 

Saata pitää myös näistä: