Mitä on otsonoitu oliiviöljy ja mihin sitä voi käyttää?

Otsonoitu oliiviöljy on ollut muutaman vuoden jo kova sana ihonhoito- ja terveystuotemarkkinoilla. Otsonoidulla oliiviöljyllä on paljon terveysvaikutuksia. Eniten sitä käytetään ulkoisessa ihonhoidossa. Mutta mitä otsonoitu oliiviöljy oikeastaan on?

Mitä otsonoitu oliiviöljy on?

Otsoni on hapen muoto. Sitä esiintyy luonnollisesti sekä ympäristössä että otsonikerroksessa, joka suojaa planeettaa auringon ultraviolettisäteilyltä.

Otsonin pääominaisuus on sen erinomainen kyky puhdistaa, eliminoida orgaaniset yhdisteet, mukaan lukien bakteerit, sienet ja virukset. Otsonilla on välitön vaikutus, ja ainoa jäännös, jonka se jättää jälkeensä, on puhdasta happea.

Oliiviöljyä kulhossa

Toisin sanoen, otsoni itsessään on erittäin antimikrobista, ja sitä käytetään esimerkiksi vesijohtoveden tai uima-altaiden desinfiointiin. Otsonoitu oliiviöljy sisältää kylmäpuristettua, luomu neitsytoliiviöljyä, johon on johdettu happiotsonikaasuseosta.

Kun oliiviöljy otsonoidaan, otsoni reagoi öljyn rasvahappojen kanssa ja öljyyn muodostuu otsonideja, joilla on ihoa hoitavia ja uudistavia vaikutuksia.

Otsonoidun oliiviöljyn hyödyt

Otsonoitu oliiviöljy on erinomainen ulkoinen ihonhoitotuote. Se puhdistaa ihoa, rauhoittaa ja kosteuttaa sitä. Se desinfioi ihon rikkoutumia ja suojelee ihoa ulkopuolisilta ärsykkeiltä. Se myös tappaa iholla olevat bakteerit tai virukset, ja jopa sienet.

Heleä iho naisen kasvoissa

Se pystyy korjaamaan ja parantamaan ihon kudosvaurioita. Koska otsonoitu oliiviöljy on luomua ja luonnollinen tuote, se sopii suurimmalle osalle ihmisistä. Sillä on suuria terveyshyötyjä vauvasta vaariin, eli se sopii kaikenikäisille käyttäjille.

Millainen otsonoitu oliiviöljy kannattaa valita?

Kaikki otsonoidut oliiviöljyt eivät ole samanlaatuisia. Öljyn laatuun vaikuttaa todella paljon käytetyt raaka-aineet ja käytetty valmistusprosessi, pullotusjärjestelmä ja tuotteen varastointi.

Neitsyt oliiviöljy

Valitse siis tuote, joka on valmistettu korkealaatuisesta luomu ekstra-neitsytoliiviöljystä ja, joka on pullotettu siten, että sisältö on tehokkaasti suojattu ulkoisilta tekijöiltä, kuten valolta.

Valo on erittäin haitallista oliiviöljyn säilyttämiselle ylipäätänsä. Otsonoitu oliiviöljy säilyy parhaiten lasisessa tai laadukkaassa muovisessa purkissa tai pullossa, joten pyri löytämään sellaisessa oleva tuote. Tuotteen tulisi olla mielellään farmaseuttisella valvonnalla valmistettu, mielellään lääkelaatuisella hapella ja ultrapuhtaalla otsonilla tuotettu. Mikäli et käytä otsonoitua oliiviöljyä säännöllisesti, suosittelemme sen säilyttämistä jääkaapissa.

Miten otsonoitua oliiviöljyä voi käyttää?

Otsonoitua oliiviöljyä käytetään yleisimmin samalla tavalla kuin voidetta tai salvaa, eli levittämällä iholle. Hieromalla otsonoitua oliiviöljyä ihoon, toimii se antioksidanttina vapauttaen samalla myrkkyjä ihon ihohuokosista. Sen takia se sopii erinomaisesti hierontavoiteeksi. Otsonoitu oliiviöljy sopii myös kauneudenhoitoon.

Soveltuu myös meikin poistoon

Se on erinomainen, luonnollinen meikinpoistoaine, joka samalla hellii ja hoitaa ihoa. Sitä voi käyttää myös kasvoilla kosteuttavana naamiona jättämällä se iholle noin 20 minuutiksi. Monet käyttäjät käyttävät otsonoitua oliiviöljyä lisäksi kainaloihin, jolloin se toimii täysin luonnollisena deodoranttina vähentäen hikoilua.

Toimii myös haavojen parantajana

Lisäksi otsonoitua oliiviöljyä voidaan käyttää haavojen parantamiseen. Hieromalla sitä ihohaavoihin tai haavaumiin pystyt puhdistamaan ja steriloimaan haavan. Lisäksi tämä nopeuttaa haavan parantumista ja ihon uusiutumista.

Otsonoitu oliiviöljy voi myös helpottaa ja vähentää haavasta aiheutuvaa kipua ja tykytystä. Myös turvotus ja tulehdusriski vähentyvät otsonoidulla oliiviöljyllä. Otsonoitua oliiviöljyä voi käyttää tarvittaessa tai muutaman kerran päivässä.

Mihin muuhun otsonoitua oliiviöljyä voi käyttää?

Muita hyviä käyttökohteita otsonoidulle oliiviöljylle ovat muun muassa seuraavat:

  • Kasvojen ihon akneongelmat
  • Ryppyvoide kasvoille
  • Selluliitin vähentäminen ja ennaltaehkäisy
  • Ihon ärsyyntymisten tai ihon kutinan hoito
  • Kipeiden lihasten hoito
  • Peräpukamien luonnollinen hoito
  • Hyönteisten puremien ja pistosten hoito
  • Auringonoton jälkeen ihon rauhoittaminen ja auringon polttaman ihon hoito
  • Vauvojen vaippaihottuman hoito ja ihottuman vähentäminen
  • Ihohiivan, ihosienen ja muiden ihotulehduksien hoito.

Saata pitää myös näistä: