Mikä on jaderulla tai jade roller ja mitkä ovat sen hyödyt?

Olet saattanut törmätä jaderullaan tai jade rolleriin kauneusblogeissa, Instagramissa tai muissa medioissa. Yleensä jaderulla vilahtaa lauseissa nimenomaan aasialaisesta tai korealaisesta kosmetiikasta puhuttaessa. Mutta mikä se oikeastaan on?

Jaderulla on eräänlainen kasvojenhoitoon käytettävä rullatela. Jaderullien käyttö on erittäin suosittua Aasiassa, kuten Etelä-Koreassa ja Japanissa. Siellä jaderulla on tärkeä osa ihonhoitoa. Nykyisin se on myös levinnyt länsimaisiin kosmetiikkakauppoihin. Jaderullan rullaosa on tehty jadekivestä.

Jadekivi on mineraaleista koostuva korukivi. Se on materiaalina tiivis ja erittäin sitkeä kivi. Jadekiveä on käytetty esimerkiksi kiinalaisessa lääketieteessä jo vuosituhansien ajan.

Aasiassa jadekiven uskotaan vaikuttavan niin ulkoisesti kuin henkisestikin, rauhoittaen esimerkiksi stressaantunutta mieltä. Jaderullaa käytetään kuitenkin eniten nykyisin kasvojen ihonhoidossa rullailemalla sillä pitkin kasvojen ja kaulan ihoa.

Mihin ja miten sitä käytetään?

Ohjeet jaderullan käyttöön

Ihonhoidossa jaderullaa käytetään vaikuttamaan ihon lymfakiertoon ja vähentämään turvotusta luonnollisesti jadekiven viilentävän ominaisuuden ansiosta.

Jälkimmäinen auttaa etenkin turvonneisiin silmänalusiin. Jaderullalla voidaan myös pyrkiä terävöittämään kasvojen piirteitä, sillä rullailu poistaa kuona-ainetta ja toksiinia ihosta.

Monet käyttävät jaderullaa myös ehkäistäkseen ikääntymisen merkkejä kasvoilla. Jaderullan käyttö on helppoa: jaderullalla rullaillaan kasvojen ja kaulan iholla ylhäältä alaspäin suuntautuvilla liikkeillä. Voimaa ei tarvitse käyttää, eli voit rullailla kevyesti ihon pinnalla.

Silmänympärykset, kasvot ja kaula

Heleät kasvot

Joissain jaderullissa on kaksi erikokoista päätä: pienempi pää sopii silmänympärysihon rullailuun ja isompi pää muualle kasvojen ja kaulan alueelle.

Rullaa voi käyttää kasvojen pesun jälkeen iltaisin puhtaille kasvoille ennen voiteiden ja seerumien levitystä. Yleisesti suositeltava aika rullaukselle on noin 2-3 minuuttia joka tai joka toinen ilta.

Vannoutuneimmat käyttäjät käyttävät rullaa päivittäin aamulla ja illalla. Jotkut käyttäjät tykkäävät säilyttää jaderullaa jääkaapissa, jolloin rullatessa sen viilentävät ominaisuudet korostuvat.

Mitkä ovat jaderullauksen hyödyt?

Jadekiven viilentävä ominaisuus auttaa kasvojen turvotusta rauhoittumaan. Jaderulla toimii eräänlaisena jääpalahoitona kasvojen iholle. Rullailu auttaa myös kirkastamaan ja heleyttämään kasvojen ihoa, sillä se kiihdyttää kasvojen pintaverenkiertoa.

Jaderulla-pakkaus

Monet käyttäjät ovat kehuneet ihon olevan kiinteämpi ja pehmeämpi säännöllisen rullailun aloittamisen jälkeen. Jaderullaus auttaa rullauksen jälkeen levitettäviä voiteita ja seerumeja imeytymään paremmin.

Jaderullaus sopii myös ikääntyneemmälle iholle ja ikääntymisen merkkien ehkäisemiseen. Rullaus voi auttaa kasvojen lihaksia rentoutumaan paremmin, jolloin ikääntymisen juonteiden syntymistä voidaan ehkäistä. Rullaus sopii etenkin päätteen edessä työtä tekeville, sillä saatamme usein kurtistaa otsaa tai kasvojamme näyttöä tuijottaessamme.

Monet kertovat löytäneensä apua myös jännityspäänsärkyyn tai hampaiden yhteen puremisesta aiheutuvaan päänsärkyyn, sillä jaderullailu voi auttaa rentouttamaan esimerkiksi leukaluita ja ohimoita.

Mistä jaderulla kannattaa ostaa?

Jolie.fi -verkkokauppa

Yin Your Skin by Katja Kokko KUULAS Gua Sha Jaderulla

Yin Your Skin by Katja Kokko KUULAS Gua Sha Jaderulla
Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Toinen erinomainen vaihtoehto on jolie.fi-verkkokaupasta saatava Yin Your Skin by Katja Kokko KUULAS Gua Sha Jaderulla. Tämän jaderullan on suunnitellut joogaohjaaja ja luonnonkosmetiikkaan erikoistunut Katja Kokko.

Jaderullassa on yksi leveä pää, jossa muista jaderullista poiketen on nystyrät. Nystyröiden ansiosta rullaus tehostaa vielä enemmän ihon pintaverenkiertoa ja parantaa seerumeiden ja voiteiden imeytymistä ihoon.

Jaderullan nystyröiden kerrotaan lisäksi tehostavan ihon kollageenin tuotantoa.

Kicks:n verkkokauppa’

KICKS Beauty Jade Roller Pink

Kicks jaderulla Pink

Halvin hinta: €24,50

Last updated: 2024-07-14 14:57:25

Älä anna pinkin värin hämätä, kyseessä on silti aidosta jadekivestä tehty jaderulla. Kicksin oma jaderullatuote on kehuttu käyttäjien keskuudessa. Siinä on kaksi erikokoista päätä, toinen silmänympärysihoa ja toinen muuta kasvojen osia varten. Löydät tämän Kicksin jaderullan helposti suoraan heidän verkkokaupastaan.

Jaderullia on markkinoilla monessa eri hintaluokassa. Julkkisten kerrotaan käyttävän jaderullaa, jossa kultaiset osat ovat aitoa 24 karaatin kultaa. Mikäli kuitenkin haluat hieman ystävällisemmän version lompakollesi, tässä muutama hyvä vaihtoehto.

Saata pitää myös näistä: